Nikdy jsem nepila tu odstřděnou vodu a tekoucí průhledné jogurty - jedině plnotučné - dnes mám léta na osteoporozu a kosti mám jak za mlada a cholesterol prý jak v 25 letech - to jsou slova lékařky,také se zapomíná na to - že aby se vápník ukládal potřebuje k tomu tuk - takže nízkotučné rovná se nula vápníku v těle.Velký příjem probiotik také není zdravé - tělo si dokáže vyrovnat svou probiotiku v těle sámo- teda pokud nejíte antibiotika jako chleba :-)) - Já poslouchám své tělo - ono si samo řekne co potřebuje a co škodí - takže jím na co mám chuť.To znamená od všeho s mírou.
Alergie na mléko
Pod označením alergie na mléko se skrývají dva problémy – alergie na mléčnou bílkovinu nebo cukr. V obou případech je to důvod se mléku vyhnout.
Alergie na mléčný cukr (laktózu) je metabolickou poruchou, tedy vrozeným problémem. Je podobná třeba celiakii, tedy alergii na lepek. Nemocní nemají ve střevech enzym, který umí mléčný cukr štěpit. Projevem nemoci je neklid, průjem, kožní potíže a bolest břicha.
Alergie na bílkovinu mléka se projevuje také průjmem, nevolností, nadýmáním a někdy i pocením nebo zčervenáním na celém těle. Může vyvolat i jiné klasické alergické reakce, jako je rýma, dušnost. Při této alergii je nejlepší kravské mléko nahradit sojovým či kozím.
Přidat nový komentář