Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Vysoký cholesterol

(MUDr. Jarmila Křížová PhD. | přečteno: 436749x )

Pokud máte vyšší hladiny cholesterolu i triglyceridů, tak bychom měli správě hovořit o smíšené hyperlipoproteinémii (HLP).

shutterstock.com

Jaká je příčina

Většina hyperlipoproteinémií je primárních. To znamená, že jsou geneticky podmíněné. K jejich rozvinutí dochází většinou až pod vlivem vnějšího prostředí, nejčastěji při přejídání, obezitě, nesprávné skladbě našeho jídelníčku nebo fyzické neaktivitě.

Sekundární HLP jsou důsledkem jiného onemocnění, které zasahuje do metabolismu tuků. Jedná se například o některá onemocnění ledvin, jater, štítné žlázy, o cukrovku a další. Může jít i o důsledek nadměrné konzumace alkoholu nebo užívání některých léků (např. kortikoidů, diuretik atd.)

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Ludvík Staněk
11x

Pokud se chcete opravdu uzdravit a odstranit příčinu vašeho problému diskutovaném na tomto fóru, nabízím Vám zcela nový a vysoce účinný přístroj pro úpravu špatných vlastností krve. Krev, která obsahuje nežádoucí složky není plně funkční, což způsobuje celou řadu vážných zdravotních problémů a komplikací. Přístroj má proto široký záběr na různé nemoci a problémy a proto toto upozornění najdete i v jiných diskusních tématech. Jedná se o nízkovýkonný kapesní laser kombinovaný s nízkofrekvenční pulsní masáží. Laserové ozařování krve je celosvětově uznávanou a velmi dobře vyzkoušenou metodou, avšak problém byl vždy ve způsobu použití (nemocnice, lékařský tým, vysoké náklady,atp.). Zcela nový způsob ozařování krevního řečiště přes nosní dutinu tyto problémy řeší a přístroj je nyní pro jednoduchou obsluhu a nízkou cenu přístupný všem, kdo jej potřebuje. KX LASER je zcela bezpečná registrovaná zdravotní pomůcka, se všeni potřebnými certifikáty. Bližšší Info : www.kxlaser.cz

krankl
6x

tenhle vychvalovaný kxlaser nemá ani zdravotní atestaci, způsobuje to zdravotní potíže, používání je velice nepříjemné, nefunguje to. pozor na to!

Karel
3x

Příspěvek byl odstraněn administrátorem diskuse z důvodu porušení Pravidel diskuse Ordinace.cz.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 52. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Nedostatek cholesterolu

Může nedostatek cholesterolu nějakým způsobem negativně ovlivňovat zdravotní stav člověka? Marie

Cholesterol

Chtěl bych vědět, jaká je přípustná hranice cholesterolu v organismu a v jakých jednotkách se uvádí.

Dotaz na aterosklerozu

Potřebovala bych zjistit něco o Ateroskleroze a jejich rizikových faktorech?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce