Ahoj Petře. V mnoha odborných hlavně zahraničních článcích se píše, že pokud je člověk závislý na benzodiazepínech a vysazuje je, tak jiné psychiatrické léky mu nemusí zabírat. Určitě teď už když jsi bez Rivotrilu by se mohl projevit čistý terapeutický účinek Mirtazapinu. Myslím, že když jsi vysazoval Rivotril, tak ten účinek Mirtazapinu byl hodně oslaben projevy abstinenčního syndromu z vysazování Rivotrilu. Určitě už se nikdy k Rivotrilu nevracej, Mirtazapin bych být Tebou užívala v původní dávce jakou jsi bral při vysazování Rivotrilu. Prostě, aby se nehýbalo se serotoninem, než se tělo naučí zase samo plně vyrábět Gaba. Může to trvat i měsíce do ozdravení, někdy prý i po roce od úplného vysazení Rivotrilu může přetrvávat třes a různé jiné neurologické problémy, ale vše opravdu časem ustoupí. Samozřejmě, že u lidí, kteří užívají Rivotril třeba měsíc nebo pár měsíců,tak ten abstinenční syndrom ustoupí rychleji, kdežto u nás, kteří jsme to brali nebo bereme roky, tak to pak může i roky trvat než odezní ten protrahovaný abstinenční syndrom. U Tebe je bonus ten, že jsi to vysazoval postupně, mozek nezažil krutý šok z náhlého vysazení a postupně se vrací do normy. No nejde to bohužel rychle. Já jsem jedno snižování přehnala, vysadila jsem první dávku z 0,5mg rivo na 0,45mg a za 5 až 7 dnů se mnou tělo škubalo, třes, že jsem ani neodemkla dveře, vlastně ani zuby jsem si nedokázala vyčistit, jak jsem se třepala, taky jsem špatně spala, než si tělo zvyklo na snížení, jo a svaly mě tak bolely a byly napnuté, že jsem ani nemohla dojít do obchodu. Ale to odhodlání se toho léku zbavit mě nepřešlo, nyní jsem na 0,32mg.Je to legální tvrdá droga, kterou hradí zdr. pojišťovna. Když doktor řekne 0,32mg- to neberete nic, to vysaďíte jako nic, strašně se mýlí. Jo , ten, kdo to bere krátce nebo občas, tak to vysadí a ani si toho vysazení nevšimne. Ale dlouhé roky dennodenního užívání se tak zabudují do mozku, že to prostě tak lehké není. To bohužel víme jen my, co jsme toto zažili na vlastní kůži. P.
Přidat nový komentář