Beru Rivotril uz skoro 7 let.. Bohuzel ale beru 2x denne 2 mg.. A dokonce uz necitim zadny ucinek ! Ted je prede mnou vysazovani... Budu stasta az budu brat pouze 1 mg za den. To ale bude pouze prechodne obdobi... Protoze chci mit rodinu, tak mam v umyslu ho vysadit uplne, ale uz ted se dost bojim (stav velike uzkosti, panika, psycho.. atd).. .. Jedu kvuli tomu az do Italie (ma sestra tam zije a zna dobrou komunitu pro lidi se stejnym problemem).. Je tam skvela komunita s detoxem, kde se zabyvaji hlavne touto problematikou.. Mam stesti, ze mam moznost tam jet.. Je tam spousty odborniku - terapeutu, kteri tomu opravdu rozumi. Tady v CR jsem na zadne takove zarizeni nenarazila... Pouze Apolinar (Praha) je misto, kde s tim dokazou taky celkem dobre pracovat, ale vic se zajimaji o alkoholizmus a je to na lecbe znat.. Byla jsem tam pred par lety a pomohli mi tenkrat Rivotril uplne vysadit, ale za cenu desnych stavu, ktere uz nechci zazit - a to protoze jsem tam musela dodrzovat rezim a Rivotril mi vysadili moc rychle - ja pak nic v lecebne nezvladala (lezela jsem z uzkostmi v posteli a proplakala dny a noci.. Pozdeji jsem se dozvedela, ze se da vysazovat pomalu a vysledky jsou uplne jine, dokonce i clovek nema tak velike uzkosti a neprijemne stavy a da se to s individualnim rezimem zvladnout - dokonce se pry clovek muze i normalne zaradit do zivota a nebyt vyouceny z denniho rezimu jako jsem byla v Apolinari (vse opravdu zalezi na postupu vysazovani a na pomocnych lecich, ktere jsou pri tom nezbytne) !.. Bylo to opravdu moc rychle vysazovani a ja mela pak zachvaty paniky a opet jsem se k nemu vratila.. Verim, ze tady (ted uz to bude zase o dot tezsi nez tenkrat) mi pomuzou, protoze se na tuto problematiku soustredi primo a hlavne berou kazdeho jako jedince, ktery potrebuje individualni rezim... V Apolinari jsme byli vsichni v jednom rezimu a me se kvuli tomu nedarilo (dokonce se tam resil hlavne problem alkohol - byla jsem s doktorama, ale oni mi nerozumeli dostatecne - ted uz vim, ze to nebyla jen ma chyba, ze jsem se k leku pak opet vratila - byl to celkove spatny postup - vim, ze se snazili, ale ta snaha samotna nestacila)... Par let jsem s Rivotrilem zila bez problemu, ale ted uz vazne premyslim nad rodinou a jelikoz chci mit zdrave deti, tak je na case s tim seknout... Nevadi mi jak dlouho to potrva.. Je dulezite aby byla lecba uspesna.. Jeste nedavno jsem se zuby nehty branila jit do terapeuticke kom. a tvrdila vsem, ze to zvladnu doma, ambulantne a dokonce pri praci, coz je nemozne a ja si to konecne priznala (nesnasim ustavy, ale do Italie se nebojim tolik - to je stesti)... Je to ale hodne diky tomu, ze jsme (s pomoci rodiny) nasli tu komunitu v Italii.. Tak asi za mesic odjizdim... Trochu vim co me ceka (sama - s pomoci me psychiatricky - uz jsem za rok vysadila 4 mg - brala jsem driv 4 prasky za den, ty dvou miligramove - takze jsem mela uspesne obdobi a vysadila polovinu denni davky, ale cim to jde niz, tim je to samozrejme tezsi a horsi) takze mam rozpolcene pocity - ja se tam celkem i tesim, ale mam i strach, protoze vim, jak to vysazovani boli a uzkosti jsou strasna vec... Ale verim tem odbornikum, kteri v te komunite v Italii jsou a pomahaji lidem pri odvykani... To ze tomu mistu verim je uz pocatek uspechu.. Musim verit.. chci se toho zbavit ! Slysela jsem, ze se v techto pripadech (pri odvykani) nekdy podava lek jmenem Lamictal.. Dava ho ta moje psychiatricka a uz ma s nim hodne uspechu - vypravela mi, ze jedna jeji pacientka brala nejake benzodiazepiny 10 let a tak nasadily Lamictal 50 mg a po mesici vysadila bzd. Je to pry hlavne proti epilepsii, ale taky na bipolarni poruchu a pry v psychiatrii pouzivany take proti silnym uzkostem, protoze tento lek stabilizuje naladu (pry jsou po tom lide vyrovnani, bez vykyvu nalady atd) Vite o tom nekdo neco? Mate nekdo zkusennost ? Zajima me co to s clovekem dela.. Jestli někdo znate Lamictal 50mg, tak prosim napiste. A taky pokud se nekdo zbavujete Rivotrilu nebo jineho BZD, dejte mi prosim vedet. Budu rada za kazdou reakci k memu prispevku. No jinak drzte mi palce.. Dekuju.. Terezka
Přidat nový komentář