Potíže se spánkem patří mezi časté obtíže spojené s menopauzou. Ženy mohou mít problém usnout, v noci se opakovaně probouzet nebo se ráno cítit neodpočaté. Na vině mohou být hormonální změny, návaly horka a noční pocení, ale také stres nebo změny nálady. Co může kvalitu spánku zlepšit a kdy je vhodné vyhledat lékaře?
Ahoj do diskuse,tak rád slyším že přechod do nové práce Vans bylo dobrým rozhodnutím. Přesně jak píšeš,to že nás postihly tyhle problémy na nějaký důvod a tělo nám tím říká,něco změn nebo tě budu trápit.AD nám všem pomůžou se postavit na nohy a začít něco dělat.Někdo se musí vyrovnat s těžkými situacemi v životě jak třeba Monika,někdo se špatnou finanční situaci a někdo prostě musí změnit zavedený rád v životě až už jde o práci,koníčky,přátelé,stravu,pohyb atd. Pokud se k tomu takhle přistoupí tak by se to vše mohlo časem změnit a AD už by nemusely být ani zapotřebí.Cele tohle doplňují pravidelnou zazitkovou terapii u psychologa a musím říct že cumim,jak účinné to je a co vse si člověk uvědomí.Pak už je jen na nás jak se s tím vyporadame a jak poctivě všechny tyhle rady budeme dělat.Chvili to potrvá ale ne věčně a zase se psychicky zocelime.U mě celkem fajn,pořád beru jen dětskou dávku 10mg a ikdyz jsem měl teď třeba slabší dva dny tak se to snažím neřešit a jít dál a probudit se do lepšího zítřka.Vcera mě na jedné akci přepadla docela uzkost,celý jsem se zapotil,tak jsem se šel na chvíli projít ven a ta 5 min jsem byl zpět a vydržel tam az do konce.V noci jsem spal jen do 4 takže nic moc ráno,ale začal jsem makat,dal si oběd,psal venku procházku na sluníčku a už je zase pohoda. Prostě chce vydržet a nemyslet na to a těšit se z maličkosti :) Elo tak nezacinas poprvé tak víš co tě teď 10 dní čeká a ikdyz ti přijdou nekonečné tak věř že rychle utecou a budeš mít klid od toho nepříjemného začátku a pak uzdě to bude pomalu zlepšovat.Já čekal skoro 2 měsíce a jako všichni tady se nakonec dočkal,takže i ty se máš na co těšit. Tak se tu držte,pevnou vůli a víru a bude líp.

Přidat nový komentář