Dobrý deň, s hrôzou čítam všetky komentáre a desím sa budúcnosti. Ide o môjho syna, ktorý od narodenia trpí epilepsiou. Od r. 1975 prechádzal rôznou liečbou /Sertan, Antelepsin, Diazepam apod./, absolútne neúčinnou. Lekári nedokázali stanoviť liečbu, ktorá by zabránila opakujúcim sa záchvatom grand mal, až syn dostal status epilepticus, bolo to hrozné desaťročné obdobie. Počas trvania tohto obdobia sa prejavila pre časté opuchy mozgu spojené so záchvatmi aj stredná mentálna retardácia. V desiatich rokoch môjho syna mu predpísali vo Fakultnej nemocnici v Bratislave Rivotril, ktorý uživa dodnes. Ako náhle začala liečba tmto Rivotrilom, záchvat sa už nikdy neobjavil. Syn má teraz 42 rokov, čiže Rivotril užíva vyše 30 rokov. Prosím, ako ďalej....keď som sa dozvedela, že Rivotril končí. Kto bude mať zodpovednosť za toto všetko, čo sa dialo s mojím dieťaťom... Tuším rozhodnutie o ukončení Rivotrilu je nesprávne, veď prinesie nové utrpenie ľuďom, ktorí ho dostali od lekárov a užívali ho, aby mohli prekonať chorobu, ktorá ich postihla. Verte, som zúfalá. Marta
Přidat nový komentář