Inzerce https://www.lekarna.cz/akce-vse-za-99/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=akce-vse-za-99

Rivotril

beru rivotril jiz 5 let zkousela jsem ho vysadit ale nedokazala jsem to mela jsem pocity -zavrate zvraceni tres pocit ze omdlim poradi mi nekdo jak z toho ven.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Petra

Petře, já jsem kdysi brala nějaká antibiotika na močový měchýř, je to už hodně dávno, nepamatuju si jaká, ale moc dobře si pamatuju, že jsem z nich měla psych stavy, a to deprese a až úzkosti, takovou směs a nespavost tam byla taky, bylo to i v příbalovém letáku. No, jinak snad ani jak mi je psát nebudu. Mějte se kluci.

Petr st.

Ahoj Petro, Michale, Jozko. Michale, diky. Jsem rad, ze aspon Ty mas "zlaty stred". Petro, takze i ant. zpusobuji nespavost?. Ja si rikal, ze mam poskozeny mozek z rivo a proto mi nedela dobre brat atb. Asi to bude oboji. Petro, jestli muzes a chces, napis, jak Ti je. Ja jen prezivam. Uz jsem mel par mesicu relativne dobre spani a pak atb a konec spanku. Uz me to zacina sr.t a to nebyvam sprosty, ale slusne mi to nejak nejde. Tak se vsichni mejte a at je konecne LIP !

Ovesova

Ahojte ten blazen s bakteriama sem píše hodně často. Taky se s nim chci spojit. Ale nechci sem dávat svůj e-mail. Taky se chci poradit. Vysazuji už to nechci. Vysazuji po roce na citalecu 20mg půl roku jinak 10mg predtim teď jsem už 3 týdny dole na 10mg vysazuji id začátku července a téd mě nějak chytla úzkost znovu tak nevim co to je zda vydrzet kousnout nebo navýšit. Chtěla bych ty bakterie nějak taky řešit asi hlavně kandidu na kuzi atd.

anonym

Když jsem blázen, tak si trhni nohou !

Michal

:D :D :D

Jozef

Ahoj Michal, Peťo, Peťka. Peťo až som v nemom úžase, že ATB môžu, lebo spôsobujú čosi také čo tu opisuješ. Myslím si, že rivo ti neznicil mozog. To určite nie. Co potom ľudia ktorí abstinujú od pervitínu, heroínu, a iných drog. To by už mali mozog ozaj na sračky po dlhých rokoch užívania drog. Ja som konečne prestal googliť a čítať čo sa týka toho co viete s čím bojujem. A po pravde zabralo to k lepšiemu. Idem na ASHTONOVEJ tabuľke vysadzovania a nechcem nič..... iba toľko, ze ten stred podobne ako Michal. Bude dobre, dáme to.

Hana

Ahoj všem, budu vděčná za Vaše zkušenosti, už asi 2 roky mám denně pocity úzkosti, strach z kolapsu, nemoci, neustále se mi tyto myšlenky honí hlavou, snažím se myslet na něco jiného, ale nejde to vždy se vrátím ke stejným myšlenkách, mám strach být sama, že se mi něco stane a nikdo mi nepomůže, několikrát do měsíce tyto úzkosti vyvrcholí ve stavy ataky, - bušení srdce, strach, úzkost, třes, zimnice, horko, špatně od žaludku, nasvítila jsem psycho, doktor mi napsal Rivotril 1 tabl., ale pouze při těchto stavech, někdy zabere, někdy ne, máte někdo podobné zkušenosti a co vám pomohlo. Moc děkuji.

anonym

bušení srdce, strach, úzkost, třes, zimnice, horko, špatně od žaludku, to jsou příznaky chlamydiozy.

Michal

Ahojte, mám noční, tak také napíšu pár řádek :) Peťko asi Ti není nejlépe, ale pokud chceš - svěř se nám, rádi Ti poradime a hlavně Tě podpořine! Petře, pokud Ti tyto problemy opravdu nastaly až při uživání ATB je velká pravděpodobnost, že po dobrání se zase vrátí z5 do starých kolejí a spánek se zlepší! Moc moc držím palce! Ovesová, ahoj Citalec při roce uživání by neměl být problém vysadit, spíše pokud už nyní cítíš úzkosti, moc si nepomůžeš, lepší variantou je se poradit s doktoremva nasadit jiná AD, které Ti pomohou, chápu, že nechceš brát psychofarmaka...kdo ano? Ale pokud si člověk neumí pomoci a neví si rady, raději brát no....a pokzd od Anonyma očekáváš rady, když ho uražíš...to je dost naivní a hloupé ;) Jožko, jsem moc rád , že pociťuješ nějaký progres k lepšímu, jen tak dále chlape! :) Držím také palce! Hanko, ahoj ... když čtu Tvé řádky, za mne bych jako první volbu zvolil ne psychiatra, ale psychologa, asi se Ti z těch obav rozjedou katastrofické myšlenky a ty pak vedou k úzkostem a atace paniky, pokud zacneš jinak uvažovat, myslím, ze se Ti uleví...a pokud to nepomůže a opravsu budeš trpět zvol raději AD než benzodiazepiny...vem si z nás špatný príklad :/ ...pokud by jsi je brala např. jednou týdně, tak by to byla zase lepší volba.... jelikož by jsi na nich nebyla závislá.... A ke mě.... Rivotril neberu, furt se točím v kolotoči psychofarmak, ale jsem stabilizovaný, dobře spím, přestal jsem úplně s konzumaci alkoholu a úzkosti u mne vymizely téměř úplně, jediné co mi je, že léky, které užívám na spánek snižují dopamin v mozku a po probuzení se cítím velmi depresivně nějakou dobu, než se vzpamatuji... což je na nic, ale celkově jak píšu střes a jsem za něj rád, ale tim, že spím, zvladám lépe i a mám trošku víc energie měním určité věci v životě, ať už stravu, měním zlé navyky, trochu sportuji, prochazky se psem atd atd ....měním takové maličké věci, ale v konečném důsledku se to může a také že ano pozitivně projevovat a hlavně co jsem věděl a opravdu to tak je zkuste si dát do pořádku stravování - tělo dostane nový impuls a budete se cítit lépe, dostatek vitaminů, minerálů, aminokyselin atd... vím, že máme problémy, které nevyřeší jen strava , ale když pridáš cvičení, režim, relaxaci, meditaci, režim, kázeň a u optimismu, radost z běžných věcí ....nebude to nikdy super, ale bude to mnohem lepší než dřív :) Všichni se držte :)

Hanka

Ahoj Michale, děkuji za rady, máš naprostou pravdu, celý den se mi hlavou honí myšlenky na nemoci, až z toho vznikne ataka. Snažím se meditovat, změnila jsem stravovací návyky, ale pořád se to vrací. Nejhorší je, že ve stavu paniky nepomáhá nic, někdy ani Rivotril. Ale věřme, že se to časem zvládne i tato diskuze pomáhá.

anonym

AD nic neléčí, kolikrát to budu psát, sami si kazíte život, vic tady nemůžu napsat.

Michal

Hanko, zkus si najít dobrého psychologa :) ...může Ti moc pomoci :) Anonyme, co Ti brání se rozepsat? Vždy napíšeš jednu větu, ale nic konstruktivního nebo podloženého, já rád podiskutuji, piš....co Ti brání? Pokud máš pravdu, tak nám můzeš pomoci a nasměrocat nás...napiš svůj příběh, co se Ti stalo, jak si k tomu došel apod....tak to jsou jen výstřely do tmy...

anonym

Už jesm zažil zablokování a o další nemám zájem.

Michal

Sorry , ale vymluva :)

anonym

Co je příčina vašich nemocí, jaké jsou dg. co léčí AD, jsou to vymyšlenosti.

Michal

Anonyme, já ale samozřejmě příčinu svých obtíži znám, je dávno odstraněna, bral jsem kdysi AD a vysadil a asi 3 roky žil plnohodnotný žuvit bez léků, pak přišla nespavost-bez zjevné příciny a důvodu, o bakteriích a virech jsem Ti již psal mám už normální hidboty po prodělané myokarditidě, tak co mi podle Tebe je? Rád vyslechnu, ale moc jsem se toho nedozvěděl....

anonym

Nikdo není vyléčen a ani to nejde, tady o tom nemůžu psát.

Michal

Ahoj sorry Anonyme nebyl čas....tak mi napiš Tvůj názor a zkušenosti klidně..... email: elliotalderson1789@seznam.cz

marcel

Neodporučam dať to naraz preč po 14 rokoch som si to prestal davať a nastalo to obrovske svalove krče bolesť krutenie hlavy slabost to po čase ustalo ale krče a bolesť pretrvava PS nie som fetak mal som to ako liećbu od lekara...:-[

kristian

Ahoj Marcel,ako dlho si bral rivo a v akých dávkach? Mne sa nedarí stále vysadiť,mám tiež podobné problémy pri vysadzovaní,silné absťáky.

Michal

Ahojte, jak se všichni máte? Kristane zkus se rozepsat jak dlouho a kolik mg bereš a důvod, poradím v rámci mých zkušeností...

Jozef

Ahoj Michal, Kristian, a všetci tu ktorí prispievajú. Kristian presne to je to by som aj ja rad vedel kolko, a aku dobu si bral rivo.... Ja som bral len kvapky v prepočte, a to výnimočne 3 mg denne. To je 30 kvapiek. Inak pravidelne okolo 1,5 mg denne 20 rokov. Vlani ked som to skúšal tak som mal extrémne abstaky a to depresia, trasenie, panicke ataky, zmetenost, nespavosť, bolesti pohybového aparátu ,telesný úpadok nechutenstvo k jedlu úbytok na váhe poruchy zraku, niekedy ako by som bol dezorientovaný alebo ako to opísať. Krátkodobá pamäť výpadky v nej. Ked som uz bol pod 0,5 denne tak som to nezvládol a musel som to dať na 1,5 . Proste padal som ba držku . A vracal sa k dávke ktorá ma držala funkčného. Teraz som na dvoch kvapkách, čiže 0,2 mg. Pri vysadzovani mi boli predpísané AD trittico ktoré aspon mne nesadlo všetko čo mal hasiť tlmiť tak u mňa vyvolal opačný efekt. Potom som to s mojov psychiatrickov skúšal s mirtazenom ktorý asi tak tri mesiace docela pomáhal hlavne na depku ktorú vyvolalo to že rivo.... nieje a nebude a musim ho vysadiť. Ale potom predad. Mirtazen úplne prestal účinkovať. Tak zase s 0,5 na ba 1,5 denne som dal rivo.... Aby som bol ako tak v pohode pred dosť vaznov operaciov ktorá ma čakala. Samozrejme po dohode s dr. A dohodli sme sa ba tom že pôjdeme podľa ASHTONOVEJ manuálu vysadzovania beňzákov. A teraz som uz da sa povedať kúsok k vysadeniu riva... Proste niekdy som AD neuzival a preto som tazko toleroval ich účinok a nešlo to vysadiť pomocou AD. DRŽÍM TI PESTE ABY SI TO DAL. MICHAL, PEŤO. ČO NOVÉ???? AKO SA MÁTE??? Jajjj kukol som niečo co da týka chlamidii či čo su to. No dajte niečo o tom.... Myslíte že niečo také môže byť???? Lebo ak by bolo tak farmaceutické giganty by sa toho chytili aby točili miliardy eur na ľuďoch ktorí trpia tým ochorením. Ale je to len môj názor.... Niekoho tým nechce deaktivovať a skúsiť sa liečiť na chlamidie. Teda tu infekciu. Ak by to fakt nalo byť tak, tak človek ktorý teraz ide chodníkom k baraku v ktorom býva by tym trpel 🤔. Len váš názor by som chcel na to. Pekný večer a noc prajem

Jozef

PROSTE CHYTRÉ FONY A ICH PREDIAKTIVNY TEXT 🤣🤣🤣🤣 DEAKTIVOVAŤ = DEMOTIVOVAT 😁

Ovesova

Kde muzu kontaktovat toho pana s bakteriama?

Petra

ahoj, máte při vysazování rivotrilu potíže se svaly a pohybem? a s koordinací třeba prsty na rukou- zapínání knoflíků, mávání, krájení - síla svalů v těchto činnostech, činí vám to potíže, cítíte zpomalenost nebo ztuhlost svalů, jakou máte chůzi, jistotu při chůzi a jistotu stát rovně a vzpřímeně, jak cítíte a prožíváte třes?, děkuji P.

Michal

Ahjte všichni! :) Jožko, Ovesova .... ty chlamydie a bakterie neřešte, netvrdím, že to není možné, ale s Anonymem jsem komunikoval a neví jak se to léčí, takže je to z bláta do louže.... Petro, mě bolí nohy...jinak nic zvláštního...

Jozef

Ahojte, to presne som si myslel co ty Michal. Len som sa nechcel vyjadriť. Peťka ja momentálne cítim pálenie v chodidlách. Tras už odoznel dúfam. Som na dvoch kvapkách a budúci týždeň nula. Uvidím. Dosť mi v tom pomáha práca prekryť absťák. Peťka viac napíšem.......,ale možno sa budem opakovať veď vieš kde tým mierim. Ver ,že rivotrilom a dávke na ktorej si to určite nebude.

Petra

Jožko, já vím, až budeš mít čas a chuť napiš mi, však víš kam. Já jsem to vždy taky prací rozhýbala, teď ale vůbec nefunguju, mám návaly horka celé dny a těžké nohy a ruce a třes pořád, nepomáhá nic ani bzd. S návalem třikrát za hodinu jsem vyřízená, úplně ztuhlá, na neurologii mi řekli, asi parkinson, někdy večer mi je lépe, sednu na kolo, trochu se projedu, vrátím se domů a za 5 minut prásk, slabo, neuvěřitelně slabo, rozklepu se zase, rozlije se mi teplo tělem, tlak mám v ten moment většinou 145-150/105 a puls nad 100, celý život jsem měla nízký 90/60 a bylo mi tak fajn, mám těžké nohy a ruce, brní mě, nikdy jsem to tak neměla, až to přišlo s návalama horka, před rokem touto dobou jsem lítala po lese, teď sotva lezu, nohy jako z olova a ruce taky a jsou střídavě horké a pak zas studené a mrazí až do kostí, vyšetření krve O.K. Na neurologii mě čeká MR magnet.rezonance, na vše se tady čeká měsíce, někdo se ani nedočká, někde je chyba, nevěřím že mám parkinsona, jen ztuhlé svaly z nedostatku riva, plus ty návaly horka, které všechno jen vystupňují, no věk 48, spojilo se mi víc věcí.

Iva

co brát když AD neléčí a jsou úzkosti celý den

Michal

AD s úzkostmi mohou pomoci a pomáhají, pokud nechceš, tak bylinky, meditace, terapie, dychací cvičení, jóga a jiné :)

Jozef

Ahojte. Tak ja uz bez rivotrilu týždeň :-)

Michal

Oooooo Jožko kamaráde velká gratulace!!! Jsi frajer!

Jozef

Ďakujem Michal kamarát môj. Po vyše 20 rokoch denného užívania riva.... A rok vysadzovania, a krutých absťák som šťastný, že vyše týždňa som bez riva.... Ako sa máš ty????

Michal

Není zač kamaráde, to je Tvoje práce na sobě samém! :) U mne polojasno až oblačno s občasnými bouřkami :D

Jozef

Michal, to uz u nás psychiatrických pacientov asi inak nebude..... Mna momentálne napĺňa radosťou to ze uz nemusím rivotril.... Vdaka Bohu Vam tu na fore Peťkte Petrovi, a tebe. Za radi povzbudenie k tomu, že dá sa zbaviť tak silného súpera akym bol rivo.... Len škoda, že to tu nejak uz nežije...... Málo kto tu sem niečo už napíše.... Chápem niekedy su stavy že písať sem o svojom trápení a boji s vysadzovanim je ťažké. Ale napriek tomu je dobré sa o to podeliť. PETER CO MÁŠ NOVÉ??? JE UZ LEPŠIE ALEBO STAGNUJES NA TOM CO SI PÍSAL TU POSLEDNÝ PRÍSPEVOK?

Petr st.

Zdravim vsechny! Jozko, kamarade, Ty jsi to dal.!!! Jsi borec, moc gratuluji. Michale, znam to, jednou slunecno, jednou destivo. Chlapi, ja jsem na tom bidne. Uz pres dva mesice, skoro tri, silena nespavost. Takovou jsem mel naposledy pred rokem. Uz jsem si myslel, ze jsem se z toho nejhorsiho dostal, bohuzel nedostal. Nevim, jak dlouho bude tento stav trvat. Remeron bych mel vysadit v lednu. Silene se obavam stavu po vysazeni. Uz jsem to zazil, hruza. Mejte se moc fajn. Myslim na vas.

Jozef

Ahoj Peter. Ďakujem. Mrzi ma to že s tym remeronom to máš ešte rozohrate. Ale ver tomu že ked budeš den bez..... druhy už nadobudnes odvahu nevziat si ho a zo dňa na deň to bude lepšie az si povieš že si ho nedáš ked to boli aj ked znizujes vysadzujes a trápiš sa rovnako ako ked ho nedáš . A ono si to sadne, že postupne si povieš uz týždeň bez..... A odradí ta ho vziať uz len preto, že si vydržal týždeň. Aj mne bolo blbo ale jednoducho u mba uz rivo.... nič neriešil. Ani k lepšiemu ani k horšiemu. Peter dáš to.....

Petr st.

Jozko, kamarade, dekuji. Ano, ten stav znam - byt bez prasku. Je to povznasejici pocit. I kdyz jsem mel silny abst. stavy, byl jsem stastny, ze jsem to dokazal, ze nic neberu. Kdyz jsem byl pred rokem bez remeronu 7 tydnu a po celou dobu jsem mel noci jen s mikrospankem a mnoho dalsich abst. stavu, rikal jsem si, ze to vydrzim a nic nevezmu. Pak prisla panika, kterou jsem mel poprve v zivote a sahl jsem znovu po remeronu, ale uz jen mensi davku. Ted nemam vysazeno a stavy jsou takove, jako bych nic nebral. Jozko a jak se ted citis? Kamarade, drz se.

Jozef

Ahoj Peter. Ja veľmi dobre poznám panický atak. Však je to moja diagnóza panická porucha. To keď som schytal tak aj na luster som doslova vyskočil. Pulz 140 trpnutnie jazyka strach astoho strachu ešte väčší strach . Proste stav ze už zomriem, zomieram. Mal som ich aj dvakrát denne. Proste bolo to veľmi zlé nepríjemne. Ale to bolo pred 21 rokmi. Dali mi rivo..... a ten všetko poriešiť a žil som ako každý zdravý človek. Az kym rivo.... nestiasli s trhu na sk. A tym to aj znovu začalo. Vysadzovanie pokusi vysadiť pomocou AD ktoré mi všetko zrejme zhoršili. Depky ktoré som nepoznal nespavosť a veľa iného.... Teraz po vysadení a dni a týždne bez riva.... su dosť akčné. Práca dosť si na seba nakladám ale je to asi to čo mi najviac pomáha.... Nechcem nič predbiehať ze mám vyhraté, lebo ide obdobie ked som musel rivo.... začať vyhadzovať a prežívať muky ktoré som tu na tomto fóre opisoval. A toto obdobie mi dosť naháňa strach . Ale inak oproti vlaňajšku je to lepšie, a dúfam bude ešte lepšie aj ked su dni polojasné zamračené. Ale to patrí k životu.

Petr st.

Jozko, napsal jsi to presne. / Uz bude dobre, jsi z toho venku. Opatruj se kamarade a uzivej si zivota. Doufam, ze sem nekdy zavitas a napises.

Jozef
1x

Peter určite áno. Uz sem patrím. :-) Peter drzim ti peste aby remeron bol uz u teba minulosťou.

Martin
1x

gratulujem

Jozef

Ďakujem Martin. Ako sa máš ty??? Máš už vysadené? Kamaráti moji ja sa vam tu chcem poďakovať za podporu a rady skúsenosti o ktoré ste sa somnov podelili. Nezabudnem na deň keď som sem dal prvy príspevok či ešte toto forum žije a ak ozvite sa mi niekto. PETER ty si bol prvý aj Peťkov ktorí ste hneď reagovali a radili mi pomohli mi k tomu ako vysádzať tak ťažko návykové kvapky rivotril. Obrovské ďakujem. Dalej ty Michal ktorý si to tu dal behom mesiaca a otvorene si písal neserte sa stým. Ked tu bola aj búrka hahhh koli tvojej otvorenosti. Tym si aspoň mňa nakopol nesrať sa v tak silným súperom v ringu akym bol rivo... Inak pozorujem na sebe, ze som dosť hyperaktivny stredne podráždený, proste v práci zvlášť teraz keď chalani chodia zo školy na prax a nedokážu pochopiť tak doslova zúrim. Proste šije somnov ako.... Ale inak nic také, ze by to niekoho poskodzovalo. Myslím tym okolie ľudí ktorí su okolo mňa. Môže to byť rivotrilom? Michal ty si mal prvý vysadené. Nebol veľmi akčný? Po každej stránke aj po sexuálnej. Proste jak zvyhnuta rampa :-) .

Michal

Jožko kamaráde, mám fakt velkouuuuu radost, že jsi to dal, není zač, jsme jako námorníci na jedné lodi a pomalu všichni skáčeme do záchranného člunu, zvládneme to všichni do jednoho!! Určitě ty pocity mohou být způsobené vysazením, ale to se ustálí vše, nijak zvlášť jsem hyperaktivitu necítil ani navýšené libido, ale to ke jen dobře, že to tak máš to je pozitivnú věc, Tvoje tlumené tělo se probudilo :) Jožko užívej si tu volnost jsi vítěz! :) všem hezký den kamarádi...

Petr st.

Ahojte kamaradi! Michale, Jozko, tim, ze jste sem napsali, ze je mozne se rivo zbavit a bez velkych problemu, dava urcite ostatnim velkou nadeji, ze to jde. Ja mam 2 roky od vysazeni rivo, ale stale vysazuji remer, tak ani nevim, z ceho mam abst. stavy. Zavidim vam vase mladi, jeste si uzijete zivota. Jste borci! Martine, a jak se mas Ty?

Martin

čavte petr jozef petka atd....ja mam novu psychošku rivac este uzivam ale od decembra idem vysadzat s psychoskov do mesiaca a zatial mi navysi sulpirid a serox ale jemi lepsie

Jozef

Martin, držím peste. Určite to dáš. Hlavne sa stým nesrať. Uz ked ti je lepšie, je čas aby si to dával dole. Dá sa to. Peter máš vlastne neurologické vyšetrenie a všetko vo ktomu patrí? Vek v tomto rolu nehrá hlavnú úlohu. Michal zabité. Presne, sme všetci na jednej lodi a postupne skáčeme do záchranných člnov. Momentalne som aj ja na mraky nejaká chrípka či čo ma chitila práca vyše hlavy, a teraz hrdlo hlava ma bolí na tyčku mi je...... Držte sa.

Petr st.

Jozko, jen mi delali vysetreni mozku, nemuzu si vzpomenout, jak se to jmenuje. Dali mi na hlavu prisavky a cca 1 hod me vysetrovali. V jednom momente vysetrovani me silene rozbolela hlava. Diagnoza "manazersky syndrom", coz znamena, ze jsem vycerpany. Jaka jina neurolog. vysetrni se delaji? Kamaradi, je to vse na dve veci. Jozko, ja si myslim, ze vek a delka uzivani BZD se podepise na mozku s trvalymi nasledky = asi uz nikdy nebudu spat dobre. / Martine, asi mas dobrou psychiatr., kdyz Ti chce pomoci. / Jozko, brzy se uzdrav. / Michale, Ty jsi z nas prvni vysadil, v dobrem Ti zavidim. Mejte se vsichni fajn.

Honza

Ahojte, já beru BZD asi tak od svých 18, 19, postupně kolem 20 roku při nástupu na vysokou jsem je začal brát pravidelně. Měl jsem rád DIAZEPAM. Bral jsem 10 mg a byl naprosto vyrovnaný, uvolňený šťastný.. první dávka diazepamu v životě byla 60 mg. Nebyla lepší, než 5 až 10 mg :-) no, ale bral jsem i opiáty. Abych nepil, což jsem dělal na gymplu, přešel jsem na tramal. Nepiji do dnes, ale opiáty beru. Nyní už 7 let SUBUTEX v dávce 8 - 32 mg. Psychiatr mi posléze začal místo diazepamu Rivotril, jež jsem brzy rychle navyšoval. Kupoval po netu, bral od známých, od obvoďáka.. nakonec to bylo i 12 mg denně. Do toho Subutex. Prospával jsem dny.. nepamatoval si celé týdny, měsíce. Ale něco se změnilo. MUsel jsem na ODVYKAČKU - jinak bych přišel o předpis na opiátový Subutex. No celé jsem to započal na 4 mg denně a ukončil na 1,5 mg za den. Nyní beru po většinu času už asi 3 roky "pouze" 2 mg za den, v jedné ranní dávce spolu se subutexem, Zoloftem a Ataraxem. Není mi zle. Ale byl to boj. Byl to boj se mnou samotným. Mám super lékařku v Olomouci, jejiž trpělivost mi pomohla se vyhnou jakékoliv bolesti při snižování. Jakékoliv OBJEKTIVNÍ. Subjektivně jsem se hrozně bál, co budu dělat mezi lidma, v práci, co bude, když budu střízlivý?? Bojuji dál. Je mi 29, za 3 měsíce 30. Možná to nejduležitější… proč to? Někdy během dospívání se objevila uzkost a deprese. Sociální uzkost a já prostě neuměl přijít a říct.. "hej, mamčo, pojďme k psychiatrovi.." Je to 15 let zpět. O ničem takovém jsem nemel ani potucha. Není mi zle :-) jde snížit, jde lecos, ale vysadit BZD uplne po 10 letech? Jde to? Vysadit opiáty? To jde, to vím.. a je to i celkem snadné. V porovnání s benzodiazepiny. Nikdy by se nemeli psát při nejasné medikaci a dele než 2 - 4 týdny. Striktně.

Petr st.

Ahoj Honzo, jsi bojovnik, jen tak dal. Zbavit opiatu je pry snazsi, jak se zbavit BZD=benzodiaz. Ale kdyz si zpetne prectes prispevky na tomto foru, zjistis, ze nekdo BZD vysadil rychle a bez problemu, nekdo pomaleji a bez problemu, nekdo pomalu a s problemy. Kazdy jsme jiny. Jestli beres rivotril, zkus prejit na formu kapek-to se pry snizuje lip, ale s tim nemam zkusenost, poradil by Jozka, nebo si najdi na tomto foru diskuzi rok zpet, tam je rozebrano snizovani kapkoveho rivo. Honzo, kazdy z nas zacal brat nejake prasky, ktere predepsal obvodak, psychiatr at uz na psychocke problemy, nebo na jine. Bohuzel se predepisuji jak na bezicim pase, ale doktori a ani my pacienti jsme nemeli tuseni, kam nas prasky dovedou. Toto uz se neda vzit zpet, ale je potreba jit dopredu, bojovat a nekdy to neni lehke. Pocitej s tim. Nikdo z nas netusil, jaky boj nas ceka, ale sli jsme do toho a vydrzeli jsme, i kdyz to bylo tezke. Honzo, mas dobrou psych., zkus se s ni poradit a chces-li, dej nam zpravu, jak jsi dopadl a jak Ti je.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Necháváte si znaménka pravidelně kontrolovat u dermatologa?

52%
48%
Zatím hlasovalo 93 lidí

Mohlo by vás zajímat

Dětské nemoci, které by měl znát každý rodič

Dětské nemoci jsou nevyhnutelnou součástí života dětí a rodičů. Zatímco některé jsou poměrně neškodné a lze je zvládnout doma, jiné mohou vyžadovat odbornou lékařskou péči. Je proto důležité vědět, jaké příznaky sledovat a kdy je vhodné navštívit lékaře.

Trápí vás otoky nebo celulitida? Na vině může být špatně fungující lymfa

Správně proudící lymfa přináší zdravotní výhody, jako je podpora imunity nebo přirozeného pročišťování organizmu. Přispívá ale také k hezčímu vzhledu pokožky, redukci otoků, lepší regeneraci, větší vitalitě i snížení množství tuku v těle. Optimální činnost lymfatického systému přitom významně podpoří tak jednoduché každodenní návyky jako hluboké dýchání, pití přírodních minerálek nebo třeba chůze na čerstvém vzduchu.

Přírodní opalovací kosmetika je vhodná nejen pro děti

Přírodní opalovací krémy jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají šetrnou ochranu před sluncem. Tyto produkty využívají přírodní složky k ochraně pleti a zároveň podporují zdraví pokožky.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce