Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Hrozí všem diabetikům poškození ledvin?

( | přečteno: 33238x )

Ze zkušeností víme, že ne u každého diabetika dojde k onemocnění ledvin.

Lze diabetické neuropatii zabránit?


Je důležité vědět, zda a jaké je riziko vzniku nefropatie u konkrétního pacienta. Osoby s genetickou zátěží mají pochopitelně riziko větší a proto častěji a pravidelněji mají sledovat známky možného poškození ledvin, jako jsou změny moče a krevního tlaku.

Jde o osoby, u jejichž rodičů a blízkých příbuzných se vyskytuje vysoký krevní tlak a jeho důsledky, tedy onemocnění srdce nebo mozkové cévní příhody. Tyto údaje z rodinné anamnézy je třeba lékaři sdělit, aby mohl posoudit riziko diabetické nefropatie a podle toho stanovit do budoucna program péče o diabetika. Pro pacienta z toho pak vyplývá požadavek, aby velmi úzkostlivě respektoval léčebné pokyny a přispíval k udržování normální hladiny krevního cukru.

Diabetu a všemu s ním spojenému se věnuje náš speciál cukrovka.lekarna.cz, kde se dozvíte další zajímavé a lékaři ověřené informace, novinky a tipy z oboru diabetologie .
kapitola

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Diabetická retinopatie

Jednou z komplikací cukrovky jej postižení sítnice. Právě diabetická retinopatie je jednou z hlavních příčin oslepnutí ve vyspělých zemních světa.

Poruchy potence u diabetiků

Sexuální život významně ovlivňuje kvalitu života většiny lidí, včetně nemocných s diabetem mellitem. Právě poruchy sexuálního života, poruchy potence patří mezi častě obtíže, kterých se diabetici obávají. Zatímco u žen se sexuální poruchy pozorují zřídka, dokonce není ani ovlivněna jejich plodnost. U mužů jsou sexuální poruchy mnohem častější.

Diabetes mellitus, úplavice cukrová, lidově cukrovka

Diabetes mellitus představuje skupinu chronických onemocnění, která mají různý mechanismus vzniku a projevují se poruchou metabolismu cukrů, tuků a bílkovin.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce