Máte v rodině celiaka nebo dodržujete sami kvůli této nemoci bezlepkovou dietu? Pak možná víte, že některé zdravotní pojišťovny přispívají na vaši dietu. U kterých pojišťoven a v jaké výši můžete v letošním roce žádat o příspěvky?
Bývala jsem velikou zastánkyní alternativní medicíny, jogu jsem cvičila několit let, jsem vegetariánka. Přesto. když jsem se dostala do životního náročného období, které vyústilo v depresivní stavy, musela jsem pokorně sklonit hlavu, dostavit se na psychiatrii a a přijmout pomoc obyčejné medicíny v podobě léku Cipralex, který mě nesmírně pomohl. Pravda, musela jsem snést určité období, než přešly prvotní vedlejší účinky, ale vyplatilo se to. Nutno podotknout, že před tímto krokem jsem do sebe lila litry třezalkového čaje (= přírodní antidepresivum), vitaminy apod. užívám dodnes. Také musím podotknout, že jsem vůči antidepresivum měla silně negativní postoj, s nímž jsem se netajila ani vůči lékařce. Alternativní medicinu ctím dodnes a i vše, co je s ní spojené, ale v tomto případě bohužel nestačila.
Přidat nový komentář