Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Alternativní léčba rakoviny: pomůže česnek, zelený čaj nebo kombucha?

( Renata Vyšínová | přečteno: 113194x )

Mezi lidmi kolují zaručené zprávy o tom, že aloe vera, zelený čaj nebo kombucha umí uzdravit i lidi s rakovinou. Nemocní pak po těchto přírodních lécích sahají s velkou nadějí. Mohou jim ale skutečně pomoci? Tím se zabývalo mnoho vědeckých studií.

shutterstock.com

Česnek

Popis: Česnek obsahuje přirozená antibiotika, antioxidanty a látky, které povzbuzují imunitní systém.

Výsledky lékařských výzkumů: V léčbě nádorových onemocnění nebyl česnek nikdy studován. Ve 12 klinických studiích byla ověřována účinnost česneku v prevenci nádorových onemocnění. Nizozemské studie (NLCS) neprokázaly snížení počtu případů plicní rakoviny, rakoviny prsu a tlustého střeva, ale potvrdily příznivý vliv zvýšené spotřeby česneku na snížení počtu případů rakoviny žaludku a prostaty. Preventivní účinek česneku je popisován čínskými autory, kteří nalezli snížený výskyt rakoviny dělohy, nosní dutiny, žaludku a plic u osob, kteří jedli vysoké množství česneku.

Nežádoucí účinky: Česnek působí proti shlukování krevních destiček, a proto musí dbát velké opatrnosti při jeho pravidelném užívání ti nemocní, kteří užívají protisrážlivou léčbu včetně kyseliny acetylsalicilové (Acylpyrinu, Anopyrinu, Aspirinu).

kapitola
Diskuse k článku
zuzi
6x

Na léčbu rakoviny bych asi aloe vera nepoužila, ale vyléčila jsem si díky ní velké popáleniny po ozařování. Během týdne jsem měla zahojené vše a nevěřila tomu ani paní doktorka, která mi říkala, že bude trvat týdny, než se toho popálení zbavím. Proto doporučuji alespoň na tohle.

Josef
1x

Aloe je blokátorem rakovinového bujení...Lepší Aloe arborescens(Kapská-stromečková).

simona
2x

a kde jste aloe koupila..to byl krem? diky za odpoved


Celkový počet příspěvků v diskusi: 28. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Přeceňujeme riziko pasivního kouření pro vznik rakoviny plic?

Podle anglických vědců je možná riziko pasivního kouření přeceňován. To ovšem neznamená, že je toto riziko nulové, tvrdí autor studie Dr. Copas. V předcházejících analýzách, které zahrnovali...

Hodgkinova choroba

Jde o relativně časté nádorové onemocnění, které postihuje mladé lidi mezi 25 - 35 lety a pak lidi po 55 roce. Naštěstí ho lze ve vysokém procentu zcela vyléčit.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce